WerkwijzeAfvallen en blijvend een gezond gewicht behouden? Dat kun jij ook!

Afvallen is niet gemakkelijk. Als het na meerdere pogingen maar niet wilt lukken, kan de moed in de schoenen zakken. Doe het daarom niet alleen en schakel een voedingcoach in die bij u thuis komt. Ik geef je persoonlijk advies over wat je moet eten en hoeveel je moet eten om af te vallen. Zo kan ook jij op een gezonde manier die ongewenste kilo’s blijvend kwijtraken  

De begeleiding bestaat uit de volgende stappen:

Afvallen begint met duidelijk maken hoe jouw huidige leefstijl eruit ziet. Dit gesprek noemen wij de anamnese. Ik vraag naar jouw eetgewoontes, beweeggewoontes, wat voor werk je doet en hoe jouw vrijetijdsbesteding eruit ziet. Zo krijg ik een duidelijk beeld van wie jij bent, waardoor ik je advies kan geven dat zo goed mogelijk op jou aansluit. We bespreken samen wat precies jouw doel is van de begeleiding. Wat wil jij veranderen en wat heb je hier wel en niet voor over?

Vervolgens houd je een aantal dagen een voedingsdagboek bij, zodat wij allebei goed kunnen zien wat, hoeveel en wanneer je eet en drinkt. Ik analyseer jouw voedingsdagboek uitgebreid en geef jou persoonlijke adviezen om jouw voedingsgewoontes te verbeteren. Zo kan er toegewerkt worden naar een gezond gewicht.

We zoeken ook naar een passende vorm van beweging voor jou. Dit kan een (team)sport zijn, maar dit hoeft niet. Denk bijvoorbeeld aan wandelen of fietsen. Naast het veranderen van voeding is ook beweging van groot belang om af te vallen en jouw nieuwe gezonde gewicht te behouden.

Je leert tijdens het coachingstraject wat gezonde voeding en ongezonde voeding is en waarom iets gezond of ongezond is. In de toekomst kun jij zo zelf de gezondste keuze maken. Zo leer je bijvoorbeeld om etiketten te lezen en krijg je meer kennis over hoe de voedingsindustrie jou probeert te beïnvloeden.

Daarnaast gaan we aan de slag met jouw gedrag en gewoontes. Het veranderen van gedrag en gewoontes is erg moeilijk om in je eentje te doen. Daar kan ik je als voedingscoach bij helpen. Ik motiveer jou om door te gaan gedurende het hele coachingstraject, ook als het even minder gaat. Ik geef je inzicht in je eigen valkuilen, zodat die kilo’s die je hebt verloren er in de toekomst niet meer aankomen.