
Knolselderijsoep met peterselie
Zin in een verwarmende soep? Deze hartige knolselderijsoep is gemakkelijk te maken en is een onder andere een goede bron van vitamine C en K. Wil je de knolselderij wat pittiger maken. Voeg dan een beetje grove mosterd toe.
Ingrediƫnten (4 personen)
- 1 knolselderij
- 1 a 2 uien
- 1 flinke teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie/koolzaadolie
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter gekookt water (meer water toevoegen wanneer je een minder dikke soep wenst)
- Bosje peterselie
- Zout en peper naar smaak (of voeg grove mosterd toe)
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui voor een aantal minuten. Bak de knoflook een minuutje mee
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook vervolgens verder op middellaag vuur.
- Voeg de gesneden knolselderij toe en laat 20 minuutjes koken. De knolselderij moet goed zacht zijn, zodat deze goed gemakkelijk is te blenderen.
- Blender het geheel totdat er geen kleine stukjes meer in de soep zitten.
- Garneer met peterselie en voeg eventueel zout en peper/grove mosterd toe naar smaak.
Serveer met
Brood en/of zelfgemaakte croutons
Ontvang iedere week een nieuw recept
