Hulp bij gezond etenGezonder eten met smaak?

Gezonder eten begint met het beantwoorden van een heleboel vragen. Dit gesprek noemen wij de anamnese Deze vragen gaan over jouw leefstijl. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw eet- en bewegingsgewoontes. We bespreken samen wat precies jouw doel is van het coachingstraject. Wat wil jij veranderen en wat heb je hier wel en niet voor over? Wil je bijvoorbeeld meer groente en fruit eten, maar lust je lang niet alles. Geen probleem, ik geef advies wat bij jou past.

Vervolgens houd je een aantal dagen een voedingsdagboek bij, zodat wij allebei goed kunnen zien wat, hoeveel en wanneer je eet en drinkt. Ik analyseer jouw voedingsdagboek uitgebreid en geef jou persoonlijke adviezen om jouw voedingsgewoontes te verbeteren. Zo kan er toegewerkt worden naar een gezonder eetpatroon

Je leert tijdens het coachingstraject wat gezonde voeding en ongezonde voeding is en waarom iets gezond of ongezond is. In de toekomst kun jij zo zelf de gezondste keuze maken. Zo leer je bijvoorbeeld om etiketten te lezen en krijg je meer kennis over hoe de voedingsindustrie jou probeert te beïnvloeden.

Daarnaast gaan we aan de slag met jouw gedrag en gewoontes. Het veranderen van gedrag en gewoontes is erg moeilijk om in je eentje te doen. Daar kan ik je als voedingscoach bij helpen. Ik motiveer jou om door te gaan gedurende het hele coachingstraject, ook als het even minder gaat. Ik geef je inzicht in je eigen valkuilen, zodat jouw gezonde eetpatroon niet tijdelijk maar blijvend is.