Dit doet een gewichtsconsulent en voedingsdeskundige

Dit doet een gewichtsconsulent

Een gewichtsconsulent begeleidt gezonde mensen met overgewicht en heeft de kennis en vaardigheden om mensen op een professionele wijze te begeleiden. De gewichtsconsulent helpt jou om een diagnose te stellen van de gewichtsproblemen en biedt jou een op maat gemaakt behandelplan. De gewichtsconsulent motiveert en geeft voorlichting over voeding en beweging.

De opleiding gewichtsconsulent is een deeltijd MBO studie waarbij er praktijkdagen worden gevolgd. De studie is BATC en BGN erkent. Tijdens deze opleiding wordt er aandacht besteed aan theorie over spijsvertering, energiehuishouding, voedingsmiddelen, voedingsleer, het samenstellen van gezonde maaltijden en de Schijf van Vijf. Daarnaast worden de oorzaken van overgewicht behandeld en wordt er geleerd hoe de gewichtsconsulent in samenwerking met de cliënt zijn/haar eet- en bewegingspatroon blijvend kan veranderen.


Dit doet een voedingsdeskundige

Bij een voedingsdeskundige kun je met uiteenlopende klachten terecht. De voedingsdeskundige analyseert jouw klachten en geeft vervolgens een persoonlijk advies om jouw voedingspatroon en leefstijl te verbeteren.

De opleiding voedingsdeskundige is een deeltijd HBO studie en is BATC, KTNO en VBAG erkent. Tijdens deze opleiding leert men over koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die invloed hebben op ons lichaam. Daarbij leert men over de werking van supplementen, diëten en hygiëne. Er wordt daarnaast aandacht besteed aan allergieën, intoleranties, spijsverteringsproblemen, huidproblemen, vermoeidheidsklachten en migraine.