Ingrediƫnten (4 a 5 personen)
- Scheutje olijfolie of koolzaadolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesneden
- 1 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 sinaasappel
- 1 kg zoete aardappel (2 a 3 zoete aardappelen)
- 1000 ml groentebouillon
- Extra chilivlokken en zout naar smaak
Bereiding
- Verhit een scheutje olijfolie/koolzaadolie in een soeppan. Voeg ui, knoflook, chilivlokken en korianderpoeder toe en bak deze op een middellaag vuur voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg ongeveer de helft van de rasp van de sinaasappel toe en knijp de sinaasappel uit boven de pan.
- Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Voeg ondertussen het water en het boulillonblokje toe aan de soeppan. Breng het water aan de kook.
- Voeg de gesneden zoete aardappel toe aan de bouillon en kook de soep door totdat de aardappel zacht is.
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren. Voeg eventueel extra chilivlokken of zout toe.
Serveer met
Brood en/of zelfgemaakte croutons