Zoete aardappelsoep met sinaasappel

Ingrediƫnten (4 a 5 personen)

  • Scheutje olijfolie of koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesneden
  • 1 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg zoete aardappel (2 a 3 zoete aardappelen)
  • 1000 ml groentebouillon
  • Extra chilivlokken en zout naar smaak

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie/koolzaadolie in een soeppan. Voeg ui, knoflook, chilivlokken en korianderpoeder toe en bak deze op een middellaag vuur voor ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg ongeveer de helft van de rasp van de sinaasappel toe en knijp de sinaasappel uit boven de pan.
  3. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Voeg ondertussen het water en het boulillonblokje toe aan de soeppan. Breng het water aan de kook.
  4. Voeg de gesneden zoete aardappel toe aan de bouillon en kook de soep door totdat de aardappel zacht is.
  5. Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren. Voeg eventueel extra chilivlokken of zout toe.

Serveer met

Brood en/of zelfgemaakte croutons

Ontvang iedere week een nieuw recept