Vegetarische wok met tofu en paddenstoelen

Van tofu wordt vaak gedacht dat het maar weinig smaak en textuur heeft. Met dit recept maak je van jouw tofu iets speciaals. Om de smaak van de tofu te verbeteren is het belangrijk om de tofu goed uit te laten lekken en vervolgens te marineren. Het onderstaande wokrecept bevat veel groente en is gemakkelijk en snel te bereiden. Veel succes!

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram kastanjechampignons, grove stukken
  • 250 gram oesterzwam, grove stukken
  • 12 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 gram tofu, blokjes
  • Verse gember (stukje van 2 centimeter), fijngesneden
  • 200 mililiter kokosmelk (om calorieën te verminderen kies je voor de magere versie)
  • 1 eetlepel thaise/aziatische rode currypasta
  • Sap van een halve limoen
  • Verse koriander als garnering
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1½  eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie
  • Zout en peper/chilivlokken naar smaak

Bereiding

  1. Marineer de tofu voordat je gaat koken met een halve eetlepel thaise rode currypasta (laat een aantal uur marineren voor het beste resultaat).  Voeg 1 eetlepel olie aan de wok toe en bak hierin de tofu krokant en bruin. Haal de tofu uit de wok en leg deze apart.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en voeg de currypasta, kurkuma en knoflook toe. Bak deze op hoog vuur voor 1 minuut.
  3. Roerbak de gember en champignons 2 minuten mee en voeg daarna de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook
  4. Voeg de tomaatjes, tofu, sojasaus en limoensap toe verhit het geheel goed door.
  5. Voeg versie koriander toe als garnering. Voeg zout en peper/chilivlokken toe naar smaak.

Serveer met

  • Serveer met zilvervliesrijst of witte rijst
  • Voeg eventueel 2 theelepels suiker toe voor een wat zoetere smaak.
  • Een handje gebrande cashewnoten