Een lekkere veganistische curry met kikkererwten en bloemkool. Dit recept is rijk aan vezels en zal je snel een verzadigd gevoel geven. Dit recept is geheel veganistisch, maar kan ook prima met kip of garnalen gegeten worden.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 tomaten, in stukjes
- Een kleine bloemkool, in partjes
- 200 gram kikkerwten (uit blik)
- 350 ml kokoksmelk (kies voor de magere versie wanneer je het gerecht minder vet wilt maken)
- Sap van 1 limoen
- 1 tot 2 etl. koolzaadolie of olijfolie
- 2/3 etl. peterselie
- 1 tl. kerrie masala
- ½ tl. paprikapoeder
- 1 tl. cayennnepeper
- 1 tl. zout
Bereiding
- Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot deze lichtbruin is. Voeg de knoflook, kerrie masala, paprikapoeder en cayennepeper en bak deze 1 minuut. Houd de ingrediënten in beweging.
- Voeg de kikkererwten, tomaat en bloemkool toe en bak deze 3 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat deze sudderen op een middellaag vuur (deksel op de pan). Te weinig vocht? Voeg dan water toe, maar laat de saus niet te dun worden.
- Voeg de limoensap en peterselie aan het gerecht toe en serveer deze met een portie rijst.
Serveer met
- Rijst. Tip: kook de rijst met een beetje steranijs.