Sinaasappel-bietensalade met geitenkaas en waterkers
Een frisse salade met rode biet, sinaasappel en zachte geitenkaas als bijgerecht. Gemakkelijk en snel te maken. Een dressing van olijfolie, mosterd, wittewijnazijn en rodewijnazijn maakt het gerecht helemaal af.
Ingrediënten (2 a 4 personen)
- 5 middelgrote rode bieten (voorgekookt)
- 2 sinaasappels
- 75 gram geitenkaas (zacht)
- 80 gram waterkers
- 1 theelepel mosterd (grof)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepels rodewijnazijn
- 1 eetlepel wittewijnazijn
Bereiding
- Snijd de voorgekookte rode bieten in kleine partjes. Leg de rode bieten op een met aluminiumfolie beklede braadslee en stop ze in de oven voor 10 minuten (180 graden).
- Snijd de sinaasappels in partjes.
- Maak de dressing door de olie, mosterd, wittewijnazijn en rodewijnazijn door elkaar te kloppen. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog een beetje mosterd toe.
- Pak een kom en voeg de warme bietjes, sinaasappel, verkruimelde geitenkaas en waterkers toe. Meng de dressing door het gerecht en voeg peper en zout toe naar smaak.