Libanese wrap met falafel, biet en munt-yoghurtsausje

Niet al te veel tijd om te koken vandaag? Dan is deze Libanese wrap met falafel en bietjes iets voor jou. Een lekker gezond, fris en vullend recept. Fastfood hoeft niet altijd ongezond te zijn.

Ingrediƫnten (2 personen)

  • 4 Libanese wraps
  • 16 falafel balletjes
  • 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie
  • Spinazie (1 handje per wrap)
  • 2 middelgrote voorgekookte bieten, in reepjes
  • 2 wortels, in reepjes
  • Magere yoghurt voor het sausje (maak zoveel je wilt)
  • 1 handje munt
  • 1 klein teentje knoflook
  • Chilivlokken/chilipoeder (naar smaak)

Bereiding

  1. Voeg 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie toe aan een grote koekenpan en verhit deze op middelhoog vuur.
  2. Voeg de falafelballetjes en de wortel toe aan de pan. Bak de falafelballetjes tot zij mooi bruin zijn. Voeg de bietjes er de laatste 2 minuten aan toe.
  3. Maak tijdens het bakken het sausje. Mix de yoghurt met een handje munt en chilivlokken/chilipoeder
  4. Verwarm de Libanese wraps kort in de oven (2-3 minuten op 180 graden)

Optioneel: vul aan met

Een portie hummus voor in de wrap. Maak deze zelf voor het beste resultaat. Pureer kikkererwten uit blik (uitgelekt, blik van 400 gram) met 1 tot 2 eetlepels tahin (sesampasta), een teentje knoflook, het sap van 1 citroen, een halve theelepel komijn en een halve theelepel paprikapoeder. Let op: olijfolie hoort niet thuis in een goed bereide hummus. Een heel klein beetje olijfolie kan wel over de hummus als dressing. Voeg een snufje zout toe voor smaak.