Knolselderijsoep met peterselie

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep met peterselie

Zin in een verwarmende soep? Deze hartige knolselderijsoep is gemakkelijk te maken en is een onder andere een goede bron van vitamine C en K. Wil je de knolselderij wat pittiger maken. Voeg dan een beetje grove mosterd toe.

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 1 knolselderij
  • 1 a 2 uien
  • 1 flinke teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie/koolzaadolie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter gekookt water (meer water toevoegen wanneer je een minder dikke soep wenst)
  • Bosje peterselie
  • Zout en peper naar smaak (of voeg grove mosterd toe)

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui voor een aantal minuten. Bak de knoflook een minuutje mee
  2. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook vervolgens verder op middellaag vuur.
  3. Voeg de gesneden knolselderij toe en laat 20 minuutjes koken. De knolselderij moet goed zacht zijn, zodat deze goed gemakkelijk is te blenderen.
  4. Blender het geheel totdat er geen kleine stukjes meer in de soep zitten.
  5. Garneer met peterselie en voeg eventueel zout en peper/grove mosterd toe naar smaak

Serveer met

Brood en/of zelfgemaakte croutons