Geroosterde wortel met linzen en gorgonzola

Dit gerecht is op zijn lekkerst wanneer de wortel en de linzen nog een beetje warm zijn, zodat de gorgonzola licht zal smelten. De kruiden, groente, peulvruchten en de sterk smakende kaas geven het gerecht een karakteristieke smaak.

Ingrediënten (5 a 6 personen)

  • 2 rode uien
  • 1 kilo wortelen
  • 235 gram linzen uit blik. 100 gram wanneer u de linzen zelf weekt
  • 1 citroen. Rasp de halve citroen en gebruik het sap.
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gorgonzola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 gram dragon
  • 10 gram salie
  • 5 gram peterselie
  • 5 gram munt
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verhit oven op 220 graden celsius
  2. Snij de wortel en ui in grove stukken en voeg deze toe aan een grote kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie, driekwart theelepel zout en een flinke hoeveelheid peper (naar smaak). Meng de ingrediënten en leg deze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Laat de groenten 20 minuten roosteren in de oven. Voeg de linzen uit blik toe en zet voor 10 minuten terug in de oven (wanneer u zelfgeweekte linzen gebruikt, moet u deze eerst gaar koken.
  4. Snij de kruiden en de knoflook fijn, terwijl de oven zijn werk doet.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en pak een grote schaal om de warme ingrediënten in te doen. Voeg de citroensap, citroenrasp, kruiden, knoflook, 1 eetlepel olijfolie en een kwart eetlepel zout toe.
  6. Meng de inhoud en verdeel de gorgonzola over de schaal wanneer de ingrediënten wat zijn afgekoeld.

Serveer met

  • Libanese wraps. Scheur er stukjes af en vul deze met de linzen en wortel.
  • Yoghurt als sausje